Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mando Diao

/

”Give me fire”
(Universal Music)

Annons

Betyg: 4 Jag föll pladask för ”Dance with somebody”, första singeln från Mando Diaos femte skiva. Flåset, discotrummorna och syntslingorna. Borlängesönerna tycks vara på väg i en dansantare ritkning.

Efter att ha lyssnat igenom hela ”Give me fire” måste jag motvilligt slå fast att förhandssnacket om deras nya sound var en smula överdrivet. SÅ annorlunda låter inte Mando Diao att vi som börjat fantisera om en svart platta hoppar högt av glädje. De är fortfarande samma kaxiga rockkillar, med 60-talets gitarrgrupper ständigt svävande över sig.

Men inget fel i det. Bandet som gett sig fan på att erövra världen har aldrig släppt i från sig något halvdant, så inte heller den här gången. ”Give me fire” innehåller definitivt fler pärlor än ”Dance with somebody”. ”High heels”, ”Mean street” och vackra ”Crystal” är redan klassiker i mitt musikbibliotek.

Och visst finns det nyheter. Samarbetet med hiphopbröderna Chepe, Masse och Salla Salazar har resulterat i en luftig produktion där beats och ljudeffekter spelar stor roll. Ovan nämnda låtar har inslag av filmmusik och Moneybrother, ja till och med lite Broder Daniel.

Mer läsning

Annons