Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mandelpotatisplättar med löjrom

4 personer
4 mandelpotatisar
1 ägg
1 dl crème fraiche
0,5 dl vispgrädde
1 dl vetemjöl
2 krm salt
2 krm strösocker
smör
en halv rödlök
1 liten citron
100 g löjrom
1 dl crème fraiche
1 msk hackad färsk gräslök
Gör så här: Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress. Blanda med ägg, crème fraiche, grädde, mjöl, salt och socker. Smält smör i en stekpanna. Spritsa eller klicka ut små plättar i pannan och stek på medelvärme 1-2 minuter per sida. Värm eventuellt plättarna en kort stund i 200 grader varm ugn innan servering. Skala och finhacka rödlöken. Skala citronen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Dela dem i mindre bitar. Fördela löjrom, lök, crème fraiche, gräslök och citron på plättarna. Receptet kommer från Arla.

Annons