Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mandelpotatisplättar med löjrom

4 personer
4 mandelpotatisar
1 ägg
1 dl crème fraiche
0,5 dl vispgrädde
1 dl vetemjöl
2 krm salt
2 krm strösocker
smör
en halv rödlök
1 liten citron
100 g löjrom
1 dl crème fraiche
1 msk hackad färsk gräslök
Gör så här: Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress. Blanda med ägg, crème fraiche, grädde, mjöl, salt och socker. Smält smör i en stekpanna. Spritsa eller klicka ut små plättar i pannan och stek på medelvärme 1-2 minuter per sida. Värm eventuellt plättarna en kort stund i 200 grader varm ugn innan servering. Skala och finhacka rödlöken. Skala citronen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Dela dem i mindre bitar. Fördela löjrom, lök, crème fraiche, gräslök och citron på plättarna. Receptet kommer från Arla.