Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Månadens populäraste aktier

Under mars nettosålde nätmäklaren Nordnets kunder aktier.

Under mars nettosålde nätmäklaren Nordnets kunder aktier. Privatspararna fortsätter därmed att vara skeptiska till aktiemarknaden.

Men allt var inte försäljning. På köpsidan fanns en hel del bolag som bedriver verksamhet inom konjunkturokänsliga branscher. Många har dessutom hög direktavkastning.

Den tydligaste trenden för aktiehandeln under mars månad är att spararna har valt att köpa aktier som ger hög utdelning. Utdelningen betalas ut till de aktieägare som äger aktien i samband med bolagsstämman, och under april tar stämmosäsongen fart på allvar. Bland favoriterna att investera i under mars finns sådana högutdelare som MTG, Astra, NCC och Castellum, säger Johan Tidestad, Sverigechef på Nordnet.

På säljsidan fanns många tidigare kursraketer som spararna passade på att sälja av.

Säljsidan är klart präglad av aktier som är konjunkturkänsliga. Privatspararna har valt att kliva av verkstads- och råvarubolag, vilket tyder på en negativ inställning till konjunkturen framöver. På säljsidan finns också nollutdelare som Swedbank och Volvo, säger Johan Tidestad.

MAGNUS GUSTAVSSON, PRIVATA AFFÄRER

Mest nettoköpta aktier hos Nordnet

1. SCA
2. Clas Ohlson
3. NCC
4. Meda
5. AstraZeneca
6. MTG
7. Axfood
8. Eniro
9. Castellum
10. Autoliv

Mest nettosålda aktier hos Nordnet

1. SEB
2. SKF
3. Lundin Mining
4. Swedbank
5. Boliden
6. Volvo
7. Hexagon
8. Stora Enso
9. ABB
10. Sandvik

Statistiken baseras på Nordnets omkring 300 000 kunder.Privata Aff?rer