Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man vred om förstorad läpp på kvinna

Vid ett stort antal tillfällen har en man i 20-årsåldern misshandlat sin förra flickvän.
Flickvännen har i sin tur bitit mannen i örat.
Det påstår åklagare Malin Olsson Almqvist som åtalar det forna paret vid Östersunds tingsrätt.

Mannen och kvinnan har enligt kammaråklagare Malin Olsson Almqvists stämningsansökan levt i ett mycket destruktivt förhållande.

Mellan den första juni 2012 och 1 april 2014 listar Olsson Almqvist 13 fall där mannen på olika sätt skadat eller förnedrat kvinnan.

Han har enligt åklagare Olsson Almqvist bland annat:

• Slagit kvinnan i ansiktet med knuten näve.

• Tagit strypgrepp vid ett par tillfällen. Vid ett av tillfällena hotade han dessutom att döda kvinnan.

• Nypt kvinnan i läppen efter att hon nyligen hade gjort en läppförstoring. Flera dagar efteråt hade kvinnan blånader i ansiktet.

• Sparkat ner kvinnan utomhus.

• Vid ett flertal tillfällen under det stormiga förhållandet ha spottat henne i ansiktet och kalla henne äcklig, slyna, hora och andra förklenande tillmälen.

Åklagare Olsson Almqvist har en omfattande bevisning. Bland annat ett flertal vittnesmål, dagboksanteckningar, fotografier, Facebook- och SMS-konversationer.

Mannen åtalas för grov fridskränkning. Ett brott som ger lägst nio månader och högst sex års fängelse.

Även kvinnan står inför skranket. Hon åtalas för misshandel. Enligt åklagaren så har kvinnan vid ett tillfälle bitit sin dåvarande pojkvän i örat så att blodvite uppstod.

Mannen är även åtalad för att hot och våld mot tjänsteman. Enligt åklagaren har mannen hotat en ordningsvakt till livet och slagit denne på axeln.