Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Män vill ha kött

Annons

Efter idogt tjuvlyssnande har jag dragit följande slutsats: Om kvinnor åt mat utan sällskap av män skulle köttkonsumtionen minska.

Väljer män att äta kött i större utsträckning än kvinnor? Varför i så fall? Är en gurka eller en tomat farlig? Är fejkkött lika med en skräckfilm? Vad är det som är så farligt med att inte äta kött? Vari ligger provokationen?

För mig är det precis tvärtom.

I hela världen dödas cirka 150 000 000 000 000 "matdjur" varje år. Dessa är knappast någon du känner eller någonsin känt. De som ska bli en måltid är bara vandrande kött med ben. Väldigt få av dem har någonsin fått en klapp eller en smekning. Och ännu färre av dem, har varit med om att någon tittat in i deras ögon och sagt – va fin du är.

En opinionsmätning skulle kanske visa helt andra resultat än mina tjuvlyssningar. Istället för att vänta på att en sådan ska göras, så utmana den könsnormativa köttkonsumtionen, kvinnor! Istället för att äta utan era män — smygprova att byta ut djurkött till konstgjort kött.

Slösa rejält med sås och potatis! Jag lovar att din man och definitivt hans artärer kommer prisa din insats.

Lilian Bäckman, medlem i Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel