Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man som spred sexbilder fälls för grovt förtal

Mannen fotade och filmade i smyg när han hade sex med en 18-årig kvinna. Bilderna spred han sedan vidare utan tillåtelse.

Det var i januari i år som en man i 20-årsåldern från länet smygfotade och filmade en 18-årig kvinna när de hade sex på en skoltoalett. Sedan skickade han bilden vidare till flera kompisar. Filmen har också visats för andra personer. På en av bilderna har mannen också skrivit kränkande ord om kvinnan.

Detta har fått kvinnan att må väldigt dåligt och hon har utsatts för ryktesspridning och förlorat en vän på grund av vad som hänt. Hon har inte heller klarat av att gå till skolan utan skolkat mycket under vårterminen.

Mannen säger i polisförhör att han menat att skicka bilderna vidare men inte gjort det till mer än fem personer. Videon ska han inte ha visat eller skickat till någon. Ett vittne intygar dock att han sett filmen på skolan och att bilderna setts av många. Ett annat vittne säger att det pratats mycket om bilderna och vad som hänt.

20-åringen döms nu vid Östersunds tingsrätt för kränkande fotografering och grovt förtal. Han döms också till ungdomstjänst på 20 timmar och ska betala ett skadestånd på 40 000 kronor plus ränta till kvinnan.