Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Man ska inte behöva betala hyra för att frysa"

Nu riktar fler hyresgäster kritik mot Ragunda hyreshus. En kvinna hävdar att hon har frusit i sin lägenhet sedan oktober.

– Man ska inte behöva betala hyra för att frysa, säger hon.

Annons

LT har tidigare berättat om Inger Degerstedt, som tvingades flytta från sin lägenhet i Hammarstrand på grund av dålig luft. Nu berättar en annan hyresgäst om problem i lägenheten – hennes lägenhet är för kall. Kvinnan bodde tidigare i en annan lägenhet i Hammarstrand. Även där hade hon problem med att det var för kallt.

– Jag har bråkat med Peter Höög (fastighetsförvaltare på Ragunda kommun) länge om att han måste få fram en lägenhet som är varm, säger kvinnan.

Hon flyttade in i sin lägenhet i oktober och har varit i kontakt med Ragunda hyreshus flera gånger sedan dess. Enligt henne har inte det kommunala bostadsbolaget gett någon respons.

– Jag fick aldrig reda på att det var kallt här, kommunen har inte varit ärlig. Jag har ringt hundratals gånger och även varit på kommunhuset. Jag tänker inte släppa det här. De måste lyssna på hyresgästerna.

De rekommenderade temperaturerna i en hyreslägenhet är 22-23 grader. I kvinnans lägenhet kan den vara så låg som 16-17 grader på golvet i sovrummet.

– Man är van att man klär av sig när man går och lägger sig. Men jag får klä på mig – det är bara skiddressen som fattas.

Peter Höög tillbakavisar kritiken från kvinnan.

– Hon är den hyresgäst som har fått mest service från Ragunda kommun. Dit har alla varit. Hon har engagerat alla, från hyresnämnden och uppåt. Om hon klagar på att hon inte har fått hjälp, då har hon fel, säger han.

Att golven i kvinnans lägenhet är kalla beror på hur huset är byggt enligt Peter Höög.

– Det är byggt med betongplatta på marken och då får man acceptera kallare golv. Det har hyresnämnden talat om för henne.