Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man omkom i lägenhetsbrand

Mannen som fördes till Östersunds sjukhus i samband med en lägenhetsbrand på frösön under tisdagskvällen har avlidit av skadorna.

Annons

Polisens tekniker har avslutat sin undersökning vid brandplatsen på Hornsgatan på Frösön som brann på tisdagskvällen och är nu ganska säkra på hur branden förlöpte.

Polisen upprättade förs en anmälan om mordbrand eftersom mannen påträffades i fastigheten utanför lägenheten.

– Vi har haft tekniker där hela dagen och efter att de har analyserat det här har vi kommit fram till att det troligtvis är en sängrökning, säger förundersökningsledare Michael Lundberg.

Varför tror ni det?

– Det är en väldigt begränsad brandhärd till sängen och den hade självdött för det fanns inget syre kvar i rummet. En annan person som bor i fastigheten kände brandlukt och sprang upp till lägenheten och drog ut mannen ut lägenheten. Därför påträffades den här mannen utanför dörren, säger Michael Lundberg.

Personen som sprang upp och drog ut mannen ur lägenheten fick också åka till sjukhuset då han i och med händelsen drog i sig en del brandrök. Han har kunnat lämna sjukhuset.