Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man omkom efter singelolycka

I fredags tog 19-åringen från Hammarstrand studenten. Natten mot söndagen omkom han efter en singelolycka på länsväg 323 vid Singsån, strax söder om Ragunda by.

Annons

I går samlades ungdomarna i området till en minnesstund i gamla kyrkan i Hammarstrand.

Under hela dagen har sörjande ungdomar vallfärdat till olycksplatsen för att tända ljus och lägga ner blommor.

– Det här är otroligt tragiskt, det handlar om en ung människa som nyss avslutat en epok för att gå vidare med nästa, säger en märkbart berörd kommunchef, Bosse Svenningsson.

Det var strax efter klockan 01.00 natten mot söndagen som 19-åringen körde av vägen vid Singsån.

Bilen kom från Kälarnehållet och fick sladd strax före bron över Singsån. Bilen hamnade i ett gupp och hoppade över en väg och flög närmare 15 meter mot en stor sten, som dessutom flyttades flera decimeter vid kraschen.

Efter kollisionen började, enligt SOS Alarm, bilen att brinna.

Polis, räddningstjänst och ambulans kallades tillplatsen. Men det var sent, förarens liv gick inte att rädda. Han avled på platsen som följd av sina skador.

Vad som orsakade olyckan är ännu inte klarlagt, men mycket tyder på att hög hastighet låg bakom.

– Det finns bromsspår på platsen som tyder på att det gått väldigt snabbt, säger vakthavande befäl Camilla Leoson till LT.

Efter den tragiska olyckan var sorgen stor i Hammarstrand, ungdomarna 19-åringens kamrater behövde någon att prata med.

– En ledare i fotbollsklubben ringde mig och sa att något måste göras, säger Bosse Svenningsson. Jag visste att vi haft en posomgrupp i kommunen, men den fungerade inte längre.

– Jag ringde helt enkelt upp prästen så vi fick ihop en minnesstund i gamla kyrkan klockan 14.00 och vi kommer att ha öppet i nya kyrkan i morgon också (läs i dag LT:s anm), säger kommunchefen Bosse Svenningsson.

Allt blev improviserat, men det blev ändå jättebra, konstaterar Svenningsson. Här fanns folk från kyrkan, räddningstjänsten och polisen som kunde berätta vad som hänt.

– Det kom mycket folk, det här var det bästa vi kunde göra med så kort varsel. Nu ska vi ta tag i detta med en posomgrupp igen.