Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misstänks ha sålt samma virke två gånger

Två personer som gjort upp om att köpa virke av en man i Strömsund anser att de blivit blåsta på pengar. Virket som såldes två gånger är beslagtaget av polisen.

En av köparna kräver mannen på drygt 7 000 kronor i skadestånd och den andra köparen vill ha tillbaka drygt 4 000 kronor. I summorna ingår diverse andra kostnader som de drabbade virkesköparna anser att bedrägeriet har orsakat dem.

Mannen som sålde virket är nu åtalad misstänkt för två fall av bedrägeri och enligt åtalet handlar det om att han har begått brotten med uppsåt.

Åklagaren misstänker att mannen sålt samma virke till två personer. I första ledet såldes det till en kvinna och lades upp på henens fastighet. Därefter såldes samma virke till en annan person, som hämtade virket från kvinnans gård med fordon utan hennes kännedom.

Det fick polisen kännedom om och ryckte ut. På väg till kvinnans fastighet mötte polispatrullen en bil lastad med virke. Den stoppades men det framkom att person nummer två köpt virket i god tro på en annons på Facebook och gjorde anspråk på virket.

På grund av att två olika personer sade sig vara köpare tog polisen virket i beslag i väntan på utredning. Rättegång kommer senare.

Mannen nekar till brott i båda fallen och hävdar i förhör att det inte var kvinnans virke han sålde ytterligare en gång, utan det var hans eget virke men det förvarades på kvinnans tomt av oklara skäl.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon?

Ladda ner LTZ:s nya app här, till Iphone eller till Android!

Länk till LTZ:s iPhone-app: https://goo.gl/czcVdI

Länk till LTZ:s Android-app: https://goo.gl/ZT9S1N