Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Man kan inte vara annat än nöjd"

Idoläventyret tog slut i fredags. Nu ser Matilda Melin fram emot att få komma hem till Östersund.

– Jag längtar verkligen efter att få åka tillbaka till vardagslivet, säger hon.

Annons

15 000 personer sökte till årets omgång av "Idol" - en av dem var Frösötjejen Matilda Melin. I fredagens program, när programledaren Pär Lernström offentliggjorde resultatet stod det klart att Matilda Melin fick lämna tävlingen. Det var en samlad 17-åring som tog emot beskedet.

– Det tråkigaste är att behöva lämna alla andra deltagare. Själva tävlingen har aldrig spelat så stor roll för någon av oss tror jag. Det är bara grejen att få stå på scen två minuter varje fredag och göra något som man tycker är kul, och sedan att vi har varandra. Man kan inte vara annat än nöjd när man slutar bland de sex bästa av 15 000 sökande. Det var därför det inte blev någon stark reaktion när jag åkte ut, säger Matilda Melin.

Hon möttes av hård kritik av juryn för flera av sina framträdanden, även de som blev hennes två sista i Idol – Lisa Nilssons "Varje gång jag ser dig" och Håkan Hellströms "Det kommer aldrig va över för mig".

– Jag blev så irriterad att jag fick dålig kritik på Lisa Nilsson-låten. Då samlade jag all kraft och allt mod jag hade och körde för fullt på Håkan Hellström-låten – så blev det samma igen. Då tänkte jag "vad är det här för Kalle Anka?".

Har du påverkats mycket av juryns kritik?

– Nja. Det har mest varit att man är i en så känslig situation. Man är hemifrån och längtar hem till vänner och familj, man sitter där ensam och gör den här grejen. När man inte blir uppmuntrad är det inte roligt. Hade det varit fotboll och min tränare hade sagt att jag var dålig varje träning och bara gett kritik hade jag inte gått på träningarna längre. På slutet lärde jag mig att bara lyssna på det jag ville höra.

Vad har varit bäst med tiden i Idol?

– Alla människor som man har träffat och alla roliga saker som man har upplevt. Att få spela in i studio, sjunga på cancergalan och träffa människor som älskar musik och man delar ett intresse med. Sedan har de två minuterna på scen varje fredag varit väldigt roliga.

Den här veckan kommer Matilda Melin hem till Östersund igen – något som hon har längtat efter att få göra.

– Jag har saknat alla mina kompisar och längtar verkligen efter att få åka tillbaka till vardagslivet. Jag tror inte att man uppskattar det lika mycket innan en sådan här grej, men man har det verkligen bra. Sedan kommer jag sakna den här lilla bubblan också.

Vem vinner Idol?

– Jag vill säga alla – alla förtjänar att vinna.