Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man gripen för mordförsök på grannkvinna

En man i 25-årsåldern har gripits av polis misstänkt för mordförsök på en kvinna.

Motivet bakom brottet är oklart.

Men mannen ska ha varit drog– eller alkoholpåverkad vid dådet.

Det var vid halv sex-tiden på torsdagskvällen som händelsen inträffade. En kvinna i 50-årsåldern boende på Frösön ska ha blivit knivskuren av en man i 25-årsåldern boende i samma hus. Mannen ska ha varit påverkad av något när han utförde brottet.

– Jag kan inte utesluta vare sig alkohol eller droger, säger Magnus Hamstig, vakthavande befäl vid polisen i Östersund.

De två personerna, kvinnan och mannen, kände inte varandra men hade bott granne med varandra under flera år.

Polisen larmades till platsen där kvinnan befann sig, eftersom man hade fått in ett samtal om att en person skulle vara skadad. När polisen kom fram till platsen kunde de snart gripa mannen misstänkt för mordförsöket.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus och senare under torsdagskvällen kunde polisen uppge att hon inte hade några livshotande skador. Kvinnan vårdas på sjukhus där hon behöver sys. Inledande förhör har hållit med henne men fler är att vänta.

Polisen spärrade snabbt av området där dådet inträffade och påbörjade dörrknackning. Förhör har hållts med grannar och eventuella vittnen. Senare under kvällen genomförde tekniker sina undersökningar i det aktuella huset.

Motivet bakom händelsen var under torsdagskvällen fortfarande oklart.

– Det är höljt i dunkel vad som har skett, vi vet ingenting än så länge, säger Magnus Hamstig.

Förhör med den misstänkte mannen kunde inte genomföras direkt vid det inträffade utan skulle göras när mannen inte var så påverkad av alkohol eller droger längre.