Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man får välja det minst onda

Efter att nu lyssnat på de valtal som figurerat i Almedalen denna vecka så är tyvärr bara att konstatera, den bästa talaren och den som erbjöd något är faktiskt Jimmy Åkesson. Resten var lite för mycket gammalt och med väldigt små förändringar.

Reinfeldt, införde det nya uttrycket ”utanförskap”! För ett antal år sedan, frågan är ju om han har någon koll och är medveten om vad det uttrycket betyder? Han menade det i första hand då, gällande arbetslösa och de som inte var arbetsföra, men så är inte fallet, utanförskapet finns i stort sätt över allt i samhället i dag. Se bara på alla pensionärer som betalar mera skatt än arbetande och har så låg pension så de har svårt att leva på den. En Tupp i hönsgården känner jag det som att han är.

Han talar om andra länder, där man hänger, skymfar och förnedrar människor. Och säger gå ut och arbeta, det är inget fel på dig, du är ju bara lat, till dom som inte är arbetsföra på grund av sjukdom eller skada. Paniken lyser i hans ögon.

Gå och rösta, ja visst det kanske inte finns ett parti som du till fullo kan eller vill stödja, så är det med mig också. Men av det som nu finns, även om det inte är riktigt för mig överensstämmande så vad göra? Jo av flera val så tar man och väljer det som man anser sig själv vara närmast. Låt hjärta och hjärna bestämma. För av två onda eller flera ting så kan man välja det minst onda. Detta är faktiskt det enda tillfället som vi till fullo kan uttala och säga att vi har demokrati!!

Roger Westerlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel