Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man döms till fängelse för Brunflobrand

En 27-årig man döms till tre års fängelse för mordbrand, efter att han funnits skyldig till att ha anlagt branden i september förra året då restaurang Ragnarök i Brunflo brann ner.

Branden ska ha startat i mannens lägenhet och sedan spritt sig vidare till andra delar av byggnaden.

Mannen har i förhör sagt att han vaknat av det skett en explosion i lägenheten och att han lämnade byggnaden för att kunna söka hjälp av bilförare för att släcka branden. Men från en övervakningskamera på en bensinstation i närheten av byggnaden har man kunnat se bilder från mannens lägenhet. På bilderna syns att en brand flammade upp vid halv sex på morgonen, för att sedan slockna och därefter tändas på nytt vid klockan sex. Därefter utvecklade sig branden snabbt. Från bilderna syns inte heller att mannen gått ut till bensinstationen för att söka hjälp för att släcka branden.

Undersökningen har visat att mannen haft tillgång till en dunk med brandfarlig vätska. Vid gripandet har polisen dessutom funnit spår av brandfarlig vätska på mannen. Allt detta gör att rätten har funnit det ställt utom rimligt tvivel att mannen anlade branden.

Mannen döms även för mordbrand och skadegörelse efter en kväll på Gäddede pizzeria i oktober förra året. Mannen ska då bland annat ha anlagt en brand genom att hälla ut olja ur en fritös.

Gärningsmannen har genomgått en personutredning för att undersöka om han vid tidpunkten för brotten led av en allvarlig psykisk störning. Undersökningen kom fram till att han inte lidit av någon sådan störning. Mannen döms därför till fängelse och inte rättspsykiatrisk vård.

Mannen döms förutom fängelsedomen till en lång rad skadestånd.