Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man dömd för sexutnyttjande av barn

En 24-årig man från Östersund dömdes i går för sexuellt utnyttjande av en liten flicka. Eftersom brottet skedde för flera år sedan, då mannen var 17-år, så kommer han undan med villkorlig dom.

Händelserna inträffade alltså för flera år sedan då flickan var mellan 6 och 8 år och den nu dömde mannen mellan 15 och 17 år. De båda var på den tiden vänner och umgicks en del. Flickan berättade redan då för sina föräldrar att mannen "pussat och pillat på henne". Hon berättade även för andra närstående att mannen tagit på henne.

Efter händelserna så har flickan inte velat tala om mannen och de har heller inte träffats sedan dess. Hon har mått dåligt och inte velat berätta något om det som hänt. Förra året gjorde en närstående till flickan en polisanmälan och i mars i år hölls en rättegång vid Östersunds tingsrätt.

Enligt flickans berättelse har mannen vid två tillfällen rört vid hennes underliv utan på trosorna och byxorna. Mannen förnekar gärningen och menar att flickan kanske har missuppfattat att han kittlat henne men säger att han aldrig rört hennes underliv. Han säger att han vid något tillfälle i samband med lek kan ha nypt flickan i rumpan men inte gjort något annat.

Tingsrätten anser att det framstår som fullständigt osannolikt att flickan nu som tonåring skulle ha svårt att tala om händelser som inträffat när hon var sju år om dessa händelser inte hade hänt. Rätten anser också att det är konstigt att mannen så exakt minns de båda tillfällena om det bara skulle ha handlat om lek mellan de båda.

Tingsrätten dömer mannen att betala sammanlagt 25 000 kronor till flickan för bland annat kränkning och psykiskt lidande.