Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Man blir varm i hjärtat"

Kallsjötrollingen i Huså nästa lördag blir ingen vanlig tävling. Den här gången gäller det livet självt - varje öre går till Cancerfonden och Tobiasregistret.

Bara en vecka har gått sedan de tre herrarna P-G Holmström, Håkan Karlström och Micke Norrman bestämde sig för att anordna en speciell Kallsjötrolling mot cancer den 5 oktober i Huså.

I den här versionen finns ingen prissumma att locka med, I stället raggar de priser hos företag. Anmälningsavgiften höjdes från 300 till 500 kronor, som oavkortat går till Cancerfonden och Tobiasregistret. Allt arbete görs ideellt.

Och redan har fler anmält sig än som brukar delta i den ordinarie Kallsjötrollingen när prissumman varit 25-30 000.

- Folk som inte kan komma själva skickar in anmälningsavgiften ändå trots att vi höjt, säger Micke Norrman, som är helt överväldigad över responsen.

Idén fick de sedan en kär trollingfiskarkompis, Lars, insjuknat i en form av leukemi för andra gången i sitt unga liv.

De ville göra något och trollingtävling låg nära till hands, P-G och Håkan var ju vana arrangörer på Kallsjön och Micke hade tävlat där.

På facebooksidan Trollingfiskare mot cancer strömmar inläggen in, ofta från folk som varken har båt eller fiskespö men vill skicka pengarna. Andra vill hjälpa till på annat sätt.

- Man blir så rörd, det värmer i hjärtat, säger Micke.

Kvällen före tävlingen, den 4 oktober, blir det information och underhållning på Norrpan i Järpen. På tävlingsdagen utlovas också kringaktiviteter.

- Vi hoppas på en heldag i Huså, säger P-G.

Lars själv följer det hela från Umeå där han kämpar för tillräckligt bra värden för att kunna vara på plats. Om de tre herrarnas insatser säger han:

- Jag har aldrig fått sådana känslor inombords som när jag (...) läste om evenemanget dom skapat.

Footnote: Tobiasregistret är ett register för donatorer av stamceller