Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man anhållen för attacken på tvååringen vid busstorget

En man greps under fredagen av polisen misstänkt för attacken mot en tvåårig vid busstorget i Östersund.
– Vi hämtade en man för förhör och efter att han blivit förhörd så tog åklagare beslutet om att anhålla mannen, det säger vakthavande befäl Mikael Abrahamsson på polisen till LT.

Rubriceringen av attacken mot tvååringen på busstorget ändrades under fredagen från mordförsök till grov misshandel.

Polisen var tidigt ute och uppmanade personer att höra av sig med tips angående händelsen.

Var det ett tips som ledde till att ni kunde gripa mannen?

– Ja ett tips, eller uppgifter från vittnen, säger Mikael Abrahamsson.

Läs också: Mordförsöket på tvååringen: Gärningsman i medelåldern

Det var vid 18-tiden på torsdagen som en man knuffade omkull pojken på busstorget och sedan sparkade på barnet. Pojken skadades lindrigt vid överfallet.

Signalementet om att mannen sågs iklädd någon form av chaufförsuniform stämmer delvis, enligt åklagare Stefan Ekeroth.

Polisen jobbar med uppgifter om att tvååringen blev nedputtad och sparkad av mannen som ska ha stampat på barnet.

Vid halv ett-tiden natten mot fredag gick polisen ut med ett signalement på mannen som misstänks för grov misshandel på tvååringen.

– Vi vill inte låsa fast oss vid att han ska vara klädd i någon busschaufförsuniform. Det kan vara lite missvisande, sa Bengt Stadin, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Polisen har hört ett antal vittnen till händelsen under kvällen och flera personer har samstämmigt kunnat ge polisen ett tydligare signalement att gå på.

Mannen beskrevs inledningsvis vara mellan 30 och 50 år gammal, cirka 180-185 cm lång och med "svenskt utseende". Mannen var klädd i blå jacka och blå byxor och bar en mörk huvudbonad av något slag. Han har normal kroppsbyggnad och kan eventuellt ha burit glasögon.

Misshandeln skedde på det övre planet på busstorget och mannen försvann från platsen på cykel, i nordlig riktning längs Rådhusgatan.

Det har varit oklart om övervakningskameror finns på den aktuella platsen, eller i anslutning till den, och om inspelning i så fall förekommit.