Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man anhållen efter knivattack mot bekant

En man sitter anhållen misstänkt för grov misshandel av en bekant man. Den misstänkte ska ha knivhuggit den andre mannen.

Annons

Det var på onsdagskvällen som det misstänkta misshandeln inträffade. Vad som kan ha orsakat händelsen vet inte åklagaren Eva-Lena Rimér än.

– Det kan jag inte säga något om än.

De två männen känner varandra sedan tidigare. Den misstänkte mannen är född 1977. Händelsen ska ha inträffat inomhus på en adress i Östersund.

37-åringen var från början misstänkt för försök till mord, men Eva-Lena Rimér har ändrat brottsrubriceringen till grov misshandel.

– Jag kan inte se att det har skett något angrepp som har varit med uppsåt att döda, säger hon.

Den attackerade mannen fick skador i låret av knivhuggen. Hur allvarliga de skadorna är vet inte Eva-Lena Rimér. Under torsdagseftermiddagen träffade hon polisen. På fredagsförmiddagen tar hon beslut om hon ska begära 37-åringen häktad.

– Det kommer jag troligtvis göra. Mannen är dömd för brott sedan tidigare och då är det en häktningsgrund att han kan misstänkas fortsätta begå brott. Enda troliga anledningen till att inte begära honom häktad är om jag skulle komma fram till att han inte längre är misstänkt.