Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mamma förde bort sina barn – är internationellt efterlyst

I november ska en mamma i länet ha fört bort sina två barn till sitt hemland.

Nu är hon internationellt efterlyst.

LT berättade i mitten av november om en mamma i länet som häktades i sin utevaro misstänkt för att ha fört bort sina två barn till ett annat land.

Kvinnan och barnens far har en vårdnadstvist och tingsrätten har gett pappan ensam vårdnad om barnen. Kvinnan hade rätt till visst umgänge. Det var vid ett sådant tillfälle, då kvinnan enligt överrenskommelserna, skulle lämna barnen vid deras förskola som hon i stället reste iväg med barnen.

De åkte först tåg till Köpenhamn och därifrån flög de till kvinnans hemland, varifrån hon skickade e-post till barnens far och till deras förskola för att meddela var de befann sig.

Kvinnan är nu på sannolika skäl misstänkt för egenmäktigt förfarande med barn. Tingsrätten klassar brottsmisstanken som grov eftersom kvinnan har ryckt upp de två barnen från deras invanda levnadsmiljö och fört dem utomlands.

Kvinnan häktades av Östersunds tingsrätt i november – i sin utevaro. Nu är hon även internationellt efterlyst via Interpol.