Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målsnålt i Scandinavium

Annons


Det blev bara två mål när Brynäs gästade Frölunda.

Två mycket bra målvakter såg till att matchen slutade 1–1 efter full tid och förlängning.

-Jacob Markström visade återigen hur mycket han betyder för oss. Det är mycket svårt att göra mål på honom, sade Brynäs tränare Niklas Czarnecki efter matchen.

-Speciellt i sista perioden och förlängningen visade han sin storhet.

Kollegan i Frölunda Ulf Dahlén var lika nöjd han med sin målvakt.

-Johan Holmqvist var oerhört bra i den första perioden och höll oss kvar i matchen.

-Några riktigt bra räddningar gav oss chansen att komma in i spelet.

För Johan Holmqvist var det lite spänt i början när han för första gången denna säsongen ställdes mot sina tidigare lagkamrater.

-Vist lite spänt var det, men det gick över och sedan var det bara kul.
Spänning

I slutet av första perioden tog Brynäs ledningen på ett tämligen slumpartat mål av Alexander Sundström.

-Jag hade full koll på pucken när han sköt, men pucken studsade olyckligt på Joe DiPentas fot ställde mig fullständigt, sade Holmqvist.

Någon skön hockeyunderhållning bjöds inte i Scandinavium, men det blev en tät och spännande match där båda lagen bjöd till för att göra mål.

Anfallsmässigt var Brynäs bäst i den första perioden. Den andra var helt jämn och i den tredje var Frölunda det bästa offensiva laget.

-Vi försvarade oss mycket bra matchen igenom och visade återigen att det är svårt att skapa chanser mot oss och att göra mål, sade Niklas Czarnecki.

-Vi får trots allt vara nöjda med en poäng.
"Slarvigt"

Fullt lika nöjd var inte Ulf Dahlén.

-Det är klart att man vill ha tre poäng med sig i en hemmamatch. Men, vi mötte trots allt serieledarna och som Niklas säger de spelade ett mycket bra försvarsspel.

-Men, jag tycker ändå att vi borde ha avgjort matchen i den sista perioden och förlängningen när vi spelade fyra mot tre i nästan tre minuter.

Frölunda gjorde nog sin hittills bästa match på hemmaplan trots att det bara blev en poäng. Men, det syns att laget fortfarande har lite problem. Det var många gånger under matchen som de helt tappade positionerna. Det blev väldigt många onödiga avblåsningar för offside, och det stoppade upp anfallen.

-Ja, det var lite slarvigt där ett tag, sade Dahlén.

Mer läsning

Annons