Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målskyttet har lossnat för Färjestad

Annons


Tio mål på två matcher.

Nu har elitseriens mest ineffektiva lag fått upp pulsen.

-Vi har pratat mycket om det, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson efter 5–2 hemma mot Modo.

Det började redan i torsdags när Färjestad slog gästande Skellefteå med 5–2 i en match där allt brakade loss under sista halvan, och där Karlstadslaget visade ett nytt jag med rakare, snabbare spel än det som tidigare gjort FBK till elitseriens mest skottvilliga – men också mest ineffektiva.

-Bortsett från de 30 första sekunderna tycker jag vi fortsatte på den inslagna vägen från i torsdags, säger Samuelsson.

För det var Modo som fick en drömöppning. Mattias Timander behövde bara 23 sekunder på sig att hitta rätt bakom Tre Kronor-målvakten Jonas Gustavsson, men efter det malde lagmaskinen Färjestad ned motståndet från Örnsköldsvik.
Målrik inledning

Backen Dominik Granak satte 1–1 i numerärt överläge och innan perioden var över hade Färjestad via backen Jonas Holös och anfallsstjärnan Lee Goren gjort något så ovanligt som tre mål i samma akt.

Tommy Samuelsson säger att det släppt för Färjestad mycket tack vare att laget rannsakat sig självt. Internt i laget har måltorkan vänts ut och in och på träningarna har mest krut har lagts på att vässa just avsluten.

-Det har kanske varit lite mentalt. Nu har vi bättre fart på väg in i anfallszon. Tidigare gled runt vi för mycket. Vi har även gjort lite mål i power play på sistone, fyra på de två senaste matcherna. Det är också en bidragande orsak.

Även i andra perioden fortsatte Färjestad spela piggt och offensivt. Modo, som dras med flertalet tunga skador, bet ifrån bra men orkade inte hänga med i tempot och drog på sig många utvisningar i de två första perioderna vilket gjorde det svårt att få igång något eget spel.
Lärt läxan

I slutperioden pressade Modo ändå på och stack upp i flera vassa anfall. Men när utdelningen uteblev mattades gästernas offensiv sedermera av och sex sekunder före slutet kunde Färjestads Rickard Wallin punktera matchen med 5–2 i öppen kasse.

-Vi hade lärt oss läxan sedan tidigare och behöll lugnet även i slutet av matchen, säger Samuelsson.

Modotränaren Harri Rindell var trots förlusten hyfsat belåten.

-Jag är jättenöjd att vi fortsatte kämpa som vi gjorde. Arbetsinsatsen var bra. Vi kom hit med ett ungt lag och har svåra problem med skador. Tyvärr ser det inte så ljust ut fortsättningsvis heller på den fronten.
Annons