Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målkungen åter redo

Man skulle kunna tro att Graham Potter hade släppt lös ett gäng tigrar på Jägarvallen söndag förmiddag. Det formligen sprudlade av självförtroende och killerinstinkt bland de ÖFK–are som måndag kväll möter Öster i Växjö.

Sista träningen inför måndagsmorgonens flygresa söderut var en enda lång solskenshistoria. Men så är det äntligen medgång i truppen efter sex raka matcher utan förlust och slagläge i tabellen.

Där stod sjukgymnasten Frida Eklund vid sidan om och hade nästan inget att göra. "Bara" fem namn på skadelistan – när såg det så gynnsamt ut senast...?

På plan gick målkungen Emir Smajic för fullt och efter sju sorger och åtta bedrövelser med både benbrott, okbensfraktur och för tre veckor sedan en lätt lårbristning är han än en gång mogen för comeback.

– Allt känns okey. Jag känner ingenting. Nu får vi avvakta fram till måndag kväll och se hur kroppen slutligen reagerar, berättar en spelsugen toppforward.

Tränare Graham Potter gav förstås sitt forwardsäss nådiga nicken – åtminstone för en plats i truppen.

Själv gick Potter omkring och småmyste han med på en halvhyfsad plan där försommargräset trängdes med maskrosorna, som gärna vill dominera så här års.

– Klart det är betydligt trevligare nu än efter smällen i Södertälje då vi torskade med 0-3 mot Syrianska. Men vi har jobbat på målmedvetet. Den unga truppen är oerhört ambitiös och givetvis går allting lättare nu när vi tar poäng och vinner matcher än när resultaten går i motsatt riktning.

Men Potter är som vanligt försiktighetens general när Öster kommer på tal och repriserar cupmatchen från i våras då smålänningarna smiskade upp ÖFK med 5-2.

– Öster är bra, starka, svåra och har ett gäng duktiga spelare. Fast i ärlighetens namn: Ungefär så säger ÖFK–tränaren om alla motståndare.

Hur som helst var det ett lag i harmoni som tränade lätt. Truppen verkar ha kul tillsammans. Om det sen räcker till poäng även mot fjolårets allsvenskar återstår att se.