Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MalinMatilda Allberg, Östersund, 14.50

Det har varit ett jämnt flöde av besökare de första timmarna av konstrundan hos MalinMatilda Allberg på Södra Torlandsgatan i Östersund.

Hennes ateljé ligger i ett av lägenhetens rum kallad "chambre de basar" eller "skrotkammaren" och den här helgen är hela lägenheten ett litet galleri. På väggarna finns målningar, grafik och emaljer. På tv:n i köket rullar videokonst. Hon rear ut en del konst nu och passar på att involvera besökarna i sitt konstprojekt om lycka som hon arbetat med i olika skepnader i elva år nu. Köper man sig en konstfika ingår en lavendelkryddad lyckokaka. Det första man som besökare kommer att tänka på när man ser budskapet som gömmer sig i kakan får man skriva ner i en bok. Det man skriver ner kommer MalinMatilda att använda i sin konst på något sätt. Lyckotemat har hon svårt att släppa.

– Jag har hamnat i lyckoträsket, jag mår så bra och jag märker att folk i min omgivning mår bra av det jag kommit fram till, säger hon.

Och vad har du kommit fram till?

– Det viktigaste är att vara närvarande i det man gör och att leva här och nu.