Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målfest men oavgjort i derbyt på arenan

Länge såg det ut att bli en intervju med en matchvinnare.

Caitlin Blossers tre mål höll för tre poäng – tills i 87:e minuten.

Då kvitterade ÖDFF.

– Det här känns tufft. Det hade suttit fint att vinna mot ÖDFF, säger amerikanskan efter 3–3 på Jämtkraft Arena.

Los Angeles-tjejen kom till Krokom i juli och har konsekvent tillfört mycket offensivt. På fredagskvällen gjorde hon det i form av mål:

• 1–1 (23): Caitlin Blosser håller framme i straffområdet. ÖDFF-målvakten Ida Högberg når fram och tar bollen, men då har den nått över linjen.

• 1–2 (36): Amerikanskan dyker upp påpassligt på en hörna och nickar in en distinkt boll bakom Ida Högberg.

• 2–3 (43): En riktigt snygg frispark några meter utanför straffområdet. Bollen letar sig in vid högra stolpen.

– Det kändes bra i dag. Alla jobbade stenhårt hela matchen tillsammans och jag tyckte att jag tog hand om mina chanser. Att göra mål är alltid kul, säger Caitlin Blosser.

Lisa Landin och Anna Jonsson gjorde ÖDFF:s mål i första halvlek. En halvlek där båda lagen satsade friskt framåt. Defensiven blev därmed lidande och nog kändes det också som att de båda målvakterna borde ha stoppat något mål var. I andra halvlek blev Krokomstjejerna rädda om ledningen och backade hem. ÖDFF:s vittring på en kvittering växte sig starkare och starkare. Och efter flera bra chanser (däribland ett stolpskott i 65:e minuten av Sandra Nilsson) så kom kvitteringen. Tove Modin-Brissler stegade in centralt utanför straffområde och avlossade ett tungt skott som Angelica Forsberg tappade in. 3–3.

Krokom får fortsätta vänta på första segern mot ÖDFF.

– Alla vill verkligen vinna i dag och sliter hårt. Vi gjorde det vi kunde. Men det här är en speciell match, speciellt eftersom vi inte har vunnit mot Östersund. Tre poäng hade varit riktigt skönt, säger Caitlin Blosser.

Fyra matcher återstår av årets dametta. Varken ÖDFF eller Krokom kommer att ta klivet uppåt, men ingen ska heller behöva åka ner en division.

Caitlin Blosser utesluter inte en återkomst till Sverige.

– Jag åker hem till USA efter säsongen, sedan blir det antingen Sverige eller Tyskland för mig. Jag har trivts grymt bra här, säger hon.