Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målet: Egen majoritet

Socialdemokraterna i Härjedalen har presenterat sin fullmäktigelista inför höstens val. Noterbart är att det nästan saknas valbara namn från västra Härjedalen.

Socialdemokraterna siktar på egen majoritet i Härjedalen efter nästa val.

– Den inställningen måste vi ha och ser vi på förra valet så är det inte orealistiskt, det är ju bara fråga om 3-400 röster fler. Vi hade drygt 44 procent då och vi vill gå framåt, säger Abbas Khanahmadi, ordförande för Härjedalens arbetarekommun.

I västra Härjedalen ser det dock blekt ut med egna kandidater. Förre kommunalrådet, Gottfrid Jonsson, Tännäs, finns på plats 18 och Hertha Gunvorsdotter Höglund, Tännäs, innehar plats 32.

Abbas Khanahmadi tycker att det är lite tråkigt att de inte kan presentera fler valbara namn från västra men han ser det inte som något problem.

– Vi har en stark laguppställning och vi ska inte ha fokus på bypolitik. Våra nominerade kommer att jobba för hela Härjedalen, säger han.

– Det finns många engagerade medlemmar även i västra Härjedalen som är med i partiet och på våra repskapsmöten. Tyvärr har de inte tid och möjlighet att vara med i fullmäktige av olika anledningar, berättar Khanahmadi.

I övrigt har den presenterade listan en ganska bra spridning exempelvis geografiskt och åldersmässigt.

Några tunga namn saknas sedan tidigare, bland annat före detta kommunalrådet Lennart Olsson, Hedeviken.

– Att de inte står med på fullmäktigelistan innebär inte att de inte gör ett värdefullt jobb inom partiet. Det finns många erfarna personer som inte är valbara men som hjälper oss som mentorer, förklarar Abbas Khanahmadi.

Enligt Khanahmadi blir skolan en viktig lokal fråga. Han utlovar framtidsvisioner från det egna partiet.

– Det går inte bara att förvalta, vi måste blicka framåt och utveckla, säger han.