Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Målet är att få kvala"

K/D kraftsamlar för att vinna damernas division 1. Fem, kanske sex uttländska spelare ska lyfta K/D mot toppen.

– Vi har ett uttalat mål att komma högst upp, säger Tommy Martinsson.

K/D gör alltså en j ättesatsning för att ta klivet upp i nya Elitettan. Satsningen handlar om att förstärka med utländska spelare.

Tre spelare är redan klara och ytterligare tre är på väg in.

– Tittar man på de andra topplagen har de alla ett par spelare som gör 20 till 25 mål. Det håller inte att bara göra tio-tolv mål.

Tommy Martinsson tar själv upp tråden vad gäller den kritik som finns mot att K/D håller på att bli en främlingslegio av utländska spelare.

– Visst förstår jag att folk tycker det är bedrövligt att vi inte kan plocka upp egna spelare, men vi har märkt vilken stor effekt det har med utländska tjejer. Det höjer hela truppen. De tjejer vi hade i fjol var superseriösa och bra på alla sätt.

Hur finansierar ni era utländska spelare?

– Via sponsorer. I fjol hade vi våra tre amerikanska tjejer i samma lägenhet. Maten kommer från sponsorer. I övrigt är det inte så många kostnader.

– De här spelarna är mycket här för att få chansen att visa upp sig.

Den trio som K/D gjort klart med är målvakten Christina Dineson och Megan Cunningham, båda från USA, samt 18-åriga anfallaren Tabitha Chawinga från Mali i Afrika.

Tommy Martinsson hoppas inom kort ha klart med ytterligare tre spelare från USA. Kontraktsförslag är överskickade och nu fattas bara svar från de tre aktuella spelarna.

K/D:s jakt på att förstärka laget stannar vid utländska nyförvärv. Samtidigt hoppas Martinsson att få behålla fjolårets trupp.

Det finns dock två lite oroande frågetecken. Pernilla och Karolina Arvidsson är osäkra på spel, båda på grund av motivationsproblem.

– Jag förstår till exempel Pernilla som hållt på i många år. Vi är i gång fem dagar i veckan och har långa bortaresor. Det sliter mycket.

Ett sätt att hitta tillbaka till motivationen kan vara att ha ett långt vinteruppehåll. Så har i alla fall Tommy Martinsson tänkt. Därför startade K/D sin träning först i måndags.

Ert mål är alltså att vinna serien?

– Ja, vi vill uppåt. Det är vårt klart uttalade mål. Det gör också att jag personligen tycker att det är så roligt.

Lottningen för division 1 norra Svealand är klart och K/D ställs i premiären mot nykomlingen Djursholm. Det är ett lag som Martinsson tror på.

– De är verkligen på gång och gör en stark satsning. Djursholm har även en mycket bra ekonomi.

ÖDFF börjar med bortamatch mot Gustafs, medan Ope ställs mot fjolårets topplag Tierp på hemmaplan.-