Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målet är A-slutspel

Ås ställer siktet högt inför helgens elitseriestart.

– Vi vill jättegärna gå till A-slutspel, menar tränaren Caroline Andersson.

Den lilla Jämtlandsklubben står inför sin tredje säsong i damernas elitserie. Precis som i fjol är de åtta lagen uppdelade i en norr- och en söderserie före jul.

Därefter vidtar slutspel för de bästa lagen, medan de övriga får spela en kvalserie.

– Serien kommer att bli tuffare i år. Vi har ett mål. Vi vill jättegärna gå till slutspel, säger Caroline, som är kvar sedan i fjol och som också har samma lag att basa för.

Carelyn Cordero, Michelle Quach och Emelie Fitzgerald är trion som ska försöka lotsa Ås mot slutspel.

– Det är tre fantastiska tjejer som är otroligt bra. De blir bättre för varje år och kommer mer och mer in i elitserien.

• Vad blir er styrka i år?

– Vi har två "'äldre" spelare i Carelyn och Michelle som har så pass många års erfarehet av toppingis. De ger aldrig upp, oavsett hur det ser ut och oavsett hur det gått tidigare.

Rutin är en egenskap som kan vara helt avgörande i bordtennis.

– Det är extremt viktigt. Pingis på elitnivå är väldigt krävande och du behöver vara stark både psykiskt och fysiskt. Ju äldre du blir, ju fler viktiga rutiner skaffar du dig.

Ås börjar elitserien på lördag med bortamatch mot Juno i Alvesta. En tuff början.

– Juno har värvat en ny spelare och kan vara ett snäpp bättre än i fjol. De vill krossa oss, men det ska de inte få göra, säger Carolin med skärpa.

• Hur har sommaren varit för er?

– Bra. Carelyn har varit hemma i Puerto Rico, Michelle har förlovat sig och Emelie har varit på träningsläger i Kina.

Caroline hoppas att de tre veckorna i Kina har hjälpt Emelie Fitzgerald både spelmässigt och mentalt. Det sistnämnda har länge varit hennes akilleshäl.

– Det bör ha varit underbart utvecklande att vara i Kina. Det enda jag begär att alla ska göra sitt bästa. Jag vill inte att någon ska ge upp innan matchen har börjat. Emelie behöver bli mer mogen i sitt tänkande och inse att varje poäng, varje set är jätteviktigt i pingis.

– Förhoppningsvis har kineserna hjälpt henne med det så att hon kommer in i matcherna på rätt sätt. I sina bästa stunder kan Emelie göra vad som helst, men det gäller att ha fokus.

Fotnot: Lagen i elitserien norr är Ås, Ängby, Team Mälarenergi (Köping), Storfors, Spårvägen, Peng Da (Eskilstuna), Juno (Avesta), BooSpåret