Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målet: Allsvenskt spel för ÖIK

Östersunds Ishockeyklubb ska inom tre år etablera A-laget i Allsvenskan. Det tillägget i klubbens vision klubbades igenom utan prut vid årsmötet som hölls på tisdagskvällen.

ÖIK höjer alltså ribban för sitt A-lag. Redan i höst ska publiken förhoppningsvis kunna se skillnad när seriespelet brakar i gång. Budgetmässigt syns det av att representationslaget får en halv miljon kronor mer att röra sig med.

– För de pengarna ska vi köpa spelare, konstaterar tränaren Markus Åkerblom.

Två nyförvärv är redan i hamn. Sporten har tidigare berättat om forwarden Markus Mohlin, 26, och backen Kenny Källström, 27, båda med allsvenska meriter. Får ÖIK–tränaren som han vill, ska truppen kompletteras med ytterligare två-tre nyförvärv.

Laget måste ges ökad stabilitet. I det här fallet handlar det om att tillföra mer rutin. Ha spelare som varit med när det blåst lite. För blåsa kommer det att göra när Norrettan nu avgörs över endast tjugo omgångar. Och det gäller att vara bland de fyra främsta för att nå Allettan efter jul, där Norrland blandas med lag från Mellansverige.

– Skitkul med nya lag som kan komma hit, men då måste vi också kvalificera oss, konstaterar klubbens marknadsansvarige Kjell-Åke Andersson.

Årsmötet var lugnt. Ekonomin är i balans. Ett mindre underskott under det senaste verksamhetsåret, (35 000 kronor), men på det stora hela är penningflödet under kontroll.

Dock kan konstateras att budgetnivån höjs från 8,8 miljoner kronor till 9,75 mkr. A-lagets höjda målsättning tar en bit medan en heltidsanställd ungdomsansvarig kräver resten. Och det blir på reklam och sponsorsidan som extramiljonen ska tas in.

Styrelsen omvaldes i sin helhet med Micael Lundmark som fortsatt ordförande.