Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malena tänker glänsa i finalen

/
  • Malena Ernman vill glänsa i lördagens final och ska satsa på att vara glad, spontan och trevlig.Foto: Yvonne Åsell/Scanpix

För andra året i rad blir det en hård kamp mellan de fem nordiska länderna i finalen av schlager-EM. Norges Alexander Rybak ligger i förstaspår, men favoriter har fallit förr.
– Det är jättekul att det går så bra för Norden, säger Malena Ernman.

Annons

Årets finalfält i schlagerspektaklet är klart. De stora överraskningarna lyser med sin frånvaro i startlistan – mer eller mindre samtliga favoriter har gått vidare. Norge, Ukraina, Grekland och Azerbajdzjan är de som oftast nämnts som potentiella vinnare, med Bosnien och Herçegovina och möjligen Estland som utmanare. Men Sveriges Malena Ernman tänker inte ge sig utan en rejäl fajt.

– Jag ska glänsa ännu mer i finalen. Jag tror man kommer långt genom att vara glad, spontan och trevlig, säger den svenska operastjärnan, som startar som nummer fyra.

Hon tycker att utgången i finalen är svårtippad:

– Det är väldigt olika bidrag som gått vidare, men jag tror att Turkiet, Norge, Armenien och kanske även Israel kan gå långt. Bosnien och Herçegovina också. Det kan egentligen gå hur som helst.

Några förändringar i sista minuten tänker hon inte göra.

– Jag har visserligen inte tittat på mitt framträdande ännu, jag har inte vågat. Men det finns inte så mycket jag kan ändra på.

Det har framförts åsikter om att ljudet på sången i ”La voix” är lägre i Moskva än under Melodifestivalen.

– Jag kan inte göra så mycket åt det tyvärr. Det enda jag skulle kunna göra för att höras mer är att sjunga med mikrofonen inne i munnen, säger Malena Ernman.

Den andre svensken i finalen, Arash som tävlar för Azerbajdzjan med låten ”Always”, går som nummer elva.

– Vi är så klart nervösa och spända. Men mitt och Aysels samarbete är något speciellt. Som duo klarar vi vad som helst, säger Arash.

Strax efter midnatt på lördag kväll vet vi om hon får rätt.

Finalen i schlager-EM sänds i SVT 1 med start 21.00. Shirley Clamp och Edward af Sillén kommenterar sändningen från Moskvas Olympiahall.

Mer läsning

Annons