Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malena Ernman blir schlagerjoker

Annons


Operastjärnan Malena Ernman blir joker i Melodifestivalen med låten "La voix". Beskedet kom i SVT:s "Kulturnyheterna" på onsdagskvällen.

Mezzosopranen Malena Ernman är 38 år och en av landets mest efterfrågade operasångerskor. Hon är uppvuxen i Sandviken och utbildad bland annat vid Operahögskolan i Stockholm och Musikkonservatoriet i Orléans. Hon slog igenom 1998 med rollen som Kaja i Sven-David Sandströms "Staden". Hon har senare arbetat för Staatsoper i Berlin i uppsättningar av "Figaros bröllop" och "Barberaren i Sevilla". Hon har också gjort titelrollen i en operaversion av "Fröken Julie" på operascenen i Bryssel. Nästa år syns hon i Kungliga Operans uppsättning av "Askungen" i Stockholm.
Skriven av Fredrik Kempe

I Melodifestivalen tävlar hon med låten "La voix" skriven av schlagerveteranen Fredrik Kempe, som beskriver låten som en "rasande storslagen kärleksförklaring till kombinationen pop och opera".

-Malena är en lysande artist och förutom genrebredd tillför hon både stjärnglans och musikalisk briljans till Melodifestivalen 2009, säger tävlingsproducenten Christer Björkman i ett pressmeddelande.
Två återstår

SVT har nu presenterat två av totalt fyra jokrar, förutom Malena Ernman är även Markoolio klar för schlagern, som inleds den 7 februari i Göteborg. 15 "ordinarie" artister har också presenterats. Finalen äger rum i Globen i Stockholm den 14 mars.
Annons