Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maktlöst tältmöte

Makthaverskan

Zig-Zag

(torsdag)

2

Med spänning såg jag fram emot att se Makthaverskan live. Men optimismen kröktes tyvärr i takt med Andreas Wettmarks hetsiga trumspel. Tralliga avgrundsvrål och intensiva gitarrslingor kunde inte rädda Makthaverskans spelning på Zig-Zag från att likna en stelopererad emoensemble.

Utöver en lycklig skara vid kravallstaketet var det en kyligt stillsam publik som hade slutit upp i tältet. Att bandet dessutom verkade ur synk mellan låtarna bidrog bara till besvikelsen.

Men sångerskan Maja Milner är en anomali i den introverta orkestern. De prydligt stökiga låtarna framför hon med kompakt frenesi och ursäktade sig sedan prydligt, men bestämt:

– Ibland blir man arg.

Även om det finns längtan, nostalgi och kärlek i Makthaverskans låtar så strålar den inte igenom visuellt. Och även om potentialen till en lyckad kväll flödade som, eh ja, musik ur högtalarna så tog gnistan aldrig eld. Synd för bandet, synd för publiken.