Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mäktigt tifo kommer att lyfta Sverige

De regntunga skyarna är borta. Solen lyser åter över Malmö och det är upplagt för fortsatt hockeyfest i den skånska "huvudstaden".

Inga särskilt stora orosmoln finns det för Juniorkronorna heller inför semifinalen, kunde vi konstatera under fredagen. Fyra spelare vilade från träningen då. Bara tidigare skadade Anton Karlsson var ett frågetecken, enligt coach Grönborg.

Jag tog en promenad genom de centrala delarna av Malmö under morgonen. Där rådde lugnet före stormen.

Inte mycket skvallrade om det som komma skall. Ett par Kanadensare med lönnlövskepsar och en stor JVM-banderoll på Gustav Adolfs torg var allt.

Men om bara några timmar är det nedsläpp i den första av lördagens två semifinaler i Hyllie i stadens södra utkant.

Det är Sverige mot Ryssland.

Filip Forsberg mot Mikhail Grigorenko.

Oscar Dansk mot Andrei Vasilevski.

Malmö Arena kommer att koka igen – det är garanterat.

Närmare 12 000 svenska flaggor har placerats ut på publikens stolar inför matchen. Ett kollektivt tifo att vänta med andra ord och det kommer att bli en mäktig syn för de svenska spelarna när de åker in på isen strax före klockan tre i eftermiddag.

Det är slutsålt och inte ens på Sveriges största köp och sälj-sajt fanns det en plåt att komma över när jag undersökte saken strax före lunchtid.

Fyra matcher återstår i världsmästerskapet. Två av dem kommer Sverige att spela.

Att döma av det Juniorkornorna har visat på isen och sagt utanför rinken under turneringen kommer gruppen inte vara nöjda med annat än en final och ett guld.

Då måste först Ryssland besegras på nytt.

15.00 är det nedsläpp – och strax före sex vet vi hur det har gått.