Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måkerblom: Nu är vi på rätt spår igen

Först en härlig seger mot svåra Kiruna – och sedan var det så nära full pott även mot Kalix.

– Vi gör bara två dåliga minuter på hela helgen, säger ÖIK:s Markus Åkerblom.

Men, mot Kalix blev det inte en enda pinne för ÖIK-gänget.

Detta trots att man ledde med 2–1 en bra bit in i sista perioden.

– Vi fick kämpa så otroligt hårt för varenda målchans, så när vi till slut gör det där 2–1-målet känns det faktiskt som att matchen är vår ... för fram tills dess hade de inte haft en enda målchans, säger Åkerblom.

– Men då skickar Kalix i väg ett chansskott från blålinjen som Johan Berge lite oturligt släpper in och sen i chocken efter det så gör de ett till.

– Där gick luften ur oss lite.

Men gav sig gjorde inte ÖIK – ett friläge och två ribbskott i slutminuterna borde kanske ha räckt för att tvinga fram en förlängning.

– Men framför allt skulle vi ha avgjort i andra perioden som vi dominerade. men om vi hade otur i den här matchen så hade vi kanske lite tur mot Kiruna, säger Åkerblom.

I lördagsmatchen mot Kiruna vann ÖIK med 3–2, bland annat efter två mål av Per Tagesson.

Är du nöjd med helgen?

– Jag är jättenöjd. Vi är väldigt tydliga ute på isen och jobbar klart situationerna, och framför allt så jobbar vi otroligt hårt.

– Det känns som vi är tillbaka på spåret nu, kanske har vi till och med börjat rulla från perrongen, säger Åkerblom.