Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måkerblom: Nu är vi på rätt spår igen

Först en härlig seger mot svåra Kiruna – och sedan var det så nära full pott även mot Kalix.

– Vi gör bara två dåliga minuter på hela helgen, säger ÖIK:s Markus Åkerblom.

Annons

Men, mot Kalix blev det inte en enda pinne för ÖIK-gänget.

Detta trots att man ledde med 2–1 en bra bit in i sista perioden.

– Vi fick kämpa så otroligt hårt för varenda målchans, så när vi till slut gör det där 2–1-målet känns det faktiskt som att matchen är vår ... för fram tills dess hade de inte haft en enda målchans, säger Åkerblom.

– Men då skickar Kalix i väg ett chansskott från blålinjen som Johan Berge lite oturligt släpper in och sen i chocken efter det så gör de ett till.

– Där gick luften ur oss lite.

Men gav sig gjorde inte ÖIK – ett friläge och två ribbskott i slutminuterna borde kanske ha räckt för att tvinga fram en förlängning.

– Men framför allt skulle vi ha avgjort i andra perioden som vi dominerade. men om vi hade otur i den här matchen så hade vi kanske lite tur mot Kiruna, säger Åkerblom.

I lördagsmatchen mot Kiruna vann ÖIK med 3–2, bland annat efter två mål av Per Tagesson.

Är du nöjd med helgen?

– Jag är jättenöjd. Vi är väldigt tydliga ute på isen och jobbar klart situationerna, och framför allt så jobbar vi otroligt hårt.

– Det känns som vi är tillbaka på spåret nu, kanske har vi till och med börjat rulla från perrongen, säger Åkerblom.