Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Makel: ÖFK är ett alternativ

/
  • Brittiske mittfältsproffset Lee Makel har gjort en alldeles strålande säsong i ÖFK. Anbud från andra klubbar lär knappast saknas, men 35-åringen kan samtidigt tänka sig ännu ett år i Östersund.

Redan i dag går planet hem till Edinburgh och frågan som måste ställas är förstås den här: Kommer Lee Makel någonsin tillbaka?
– Det kan bli så. Jag har haft en bra dialog med ÖFK, säger 35-åringen.

Annons
De flesta hävdar att ÖFK aldrig haft en bättre fotbollsspelare, och argumenten för det saknas inte direkt.
Lee Makel anförde hela laget med sin rutin, vann tid med teknik och balans, hittade dolda ytor med sitt passningsspel och gjorde sex mål varav ett makalöst lobbskott från mittcirkeln.
Klass, klass, klass – men framför allt:
När han inte var med gick det helt på tok.
0 0 4 2–10, där har ni ÖFK:s matcher utan Makel.
Själv blir Lee närmast förlägen när vi påtalar hans påtagliga kvaliteter och avgörande betydelse för laget.
– Alltså...jag ser mig inte så. Men det vore konstigt om jag som spelat med proffs i hela mitt liv inte skulle vara bättre än spelarna i ÖFK. Bara en sån sak som att de jobbade ända fram till träningen klockan 17. Det tog ett tag att vänja sig vid det, säger engelsmannen.
– Egentligen handlade hela våren om att lära känna svenskarna, deras mentalitet och hur de tänkte. Själv hade jag problem med småskador också, så uppehållet kom lägligt för mig.
Hur gick egentligen tankarna hos dig under sommaren. Ni låg sist i serien samtidgt som både Paul Shields och Daryl Smylie försvann?
– Jag hade en diskussion med Kalle (Björklund) och Daniel (Kindberg) om läget, vad som kunde göras bättre och hur jag skulle kunna bli mer involverad. Det blev ett bra snack, som bland annat resulterade i att jag tog en mer offensiv roll.
– Men mest av allt höjde sig laget som sådant, våra unga spelare växte in i uppgiften och vann nytt självförtroende för varje match.
Så kom hösten och rycket från bottenstriden. Vilka är dina minnesbilder?
– Hemmamatcherna mot Brage, Boden, Sylvia och Falun kommer jag nog aldrig att glömma. Laget hade ett sådant mod när det verkligen behövdes. 4-0 mot Sylvia gav oss den slutgiltiga kicken, men det är klart...mitt mål mot Boden var något extra. Jag hade en bra känsla i fötterna redan på uppvärmningen.
Och känslan nu, vad händer nästa år?
– Först och främst ska jag semester i några veckor, men ÖFK finns med när jag ska besluta om framtiden i vinter. Jag träffade dem i fredags och vi hade en bra dialog. Jag vill bli manager på sikt och kan ÖFK fortsätta att hjälpa mig på den vägen så är det ett alternativ, säger Lee Makel, som coachat juniorspelare från länet under hela säsongen.
– Men ska jag fortsätta utomlands måste jag ta med mig familjen, och det är en stor och känslig fråga. Min yngsta dotter börjar till exempel skolan nu, jag vill inte störa hennes utveckling på något sätt.
Men hoppet lever för ÖFK:s anhängare?
– Jadå. Men i sånt fall kommer det ett helt gäng med små Makels, säger Lee, vars fru väntar tredje dottern inom bara några veckor.

Mer läsning

Annons