Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majsscones

Scones bakade på glutenfritt majsmjöl och aprikoser som ger energi. Snabbt och lätt på morgonkvisten.

8 st scones

Det här behöver du:

4 dl majsmjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

50 g smör

2 dl mild yoghurt

7 st torkade aprikoser, hackade

Så här gör du:

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver, aprikoser och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg. Dela den i 2 delar och platta ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter. Låt svalna något. Receptet kommer från Arla.