Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majsscones

Scones bakade på glutenfritt majsmjöl och aprikoser som ger energi. Snabbt och lätt på morgonkvisten.

Annons

8 st scones

Det här behöver du:

4 dl majsmjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

50 g smör

2 dl mild yoghurt

7 st torkade aprikoser, hackade

Så här gör du:

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver, aprikoser och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg. Dela den i 2 delar och platta ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter. Låt svalna något. Receptet kommer från Arla.