Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majoriteten tänker gammalt

Nu tar (V) och (MP) i landstinget bladet från munnen och ger besked om Hälsoval Jämtland. Man vänder sig mot den fria etableringsrätten.

Därmed underkänner man ett beslut av riksdagen som vilar på valresultatet 2006.

Därmed underkänner man också den politiska demokratin i vårt land. Häpnadsväckande.

Man drar sig hellre inte för att direkt ljuga om hälsovalsreformen i länet, en reform som man själva har fattat beslut om i landstingsfullmäktige.

Det är en ren lögn att påstå att vi genom den fria etableringsrätten skulle få ”en parallell primärvård”.

Systemet bygger på att patienten själv väljer den hälsocentral man vill tillhöra utan att behöva fråga landstingsråden om lov. Pengarna följer patientens val.

Inlägget visar att man vill trampa på i gamla hjulspår och kan inte tänka sig en förnyelse av primärvården där makten överlämnas till patienterna.

Man uttalar sig mycket positivt om begreppet ”filial”, som rört upp känslorna i delar av vår glesbygd.

Det borde vara bekant för landstingsråden, att detta begrepp redan är föremål för omprövning efter förslag från Allianspartierna i Hälsovalsgruppen. Landstingsråden var nämligen närvarande vid det sammanträde, som nyligen bestämde denna omprövning.

Så en avslutande fråga: Är landstingsrådens inlägg godkänt av Uitto (S) och Jorderud (S)?

Eller är inlägget ytterligare ett tecken på det svaga och splittrade ledarskap som råder inom landstingets politiska majoritet?

Christer Siwertsson, moderat gruppledare i landstinget

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel