Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maja Bohlin och Svegs IK fick ishockeyutmärkelser

/
  • Stefan Ericsson, ordförande i Svegs IK hockey, fick ta emot utmärkelsen Årets SISU-hockeyförening. Gottfrid Jonsson, kommunalråd och Anund Nilsson, ordförande i Jämtland Härjedalen ishockeyförbud gratulerar.  Foto: Carin Selldén
  • Gottfrid Jonsson, kommunalråd i Härjedalens kommun, och Anund Nilsson, ordförande i Jämtland Härjedalen ishockeyförbund, gratulerar Maja Bohlin till stipendiet.  Foto: Carin Selldén

Hockeytjejen Maja Bohlin fick under måndagen ta emot ett stipendium ur Rune Gunnervalls jubileumsfond, och Svegs IK blev Årets SISU-hockeyförening.

Annons

Under måndagen firades det med fin lunch på Folkets hus i Sveg. Svegs IK fick ta emot utmärkelsen Årets SISU-hockeyförening.

– Svegs IK har varit ett föredöme för andra föreningar genom bland annat genom att anordna hockey för tjejer, säger Anund Nilsson, ordförande i Jämtland Härjedalens ishockeyförbund.

Det är runt 200 aktiva i Svegs IK:s hockeysektion.

– Men i och med utflyttning blir ungdomskullarna mindre. Nu söker vi dam- och flickspelare, vi anordnar prova på dagar och går ut i skolorna och informerar. Vi förlorar även spelare till gymnasierna i grannkommunerna. Men vi ser en ljusning i och med bioenergikombinatet, säger Stefan Ericson, ordförande för Svegs IK hockey.

Maja Bohlin, 15 år, från Älvros, fick ta emot stipendiet på 2000 kronor ur Rune Gunnervalls 75-års fond. Motiveringen löd:

”Maja Bohlin som spelar ishockey i Sveg, är en duktig skridskoåkare med näsa för målet och är en positiv och omtyckt kamrat. Maja är träningsvillig och ser eventuella motgångar som en utmaning. För att ytterligare inspirera Maja till fortsatt hockeyspelande, tilldelas Maja 2000 kronor ur Rune Gunnervalls Jubileumsfond.”

I maj i år stelopererade Maja Bohlin ryggen för skolios. Hon hade en krökning på ryggraden.

– Jag märkte det för ett och halvt, två år sedan, men hade haft ont innan dess. Jag fick gå på sjukgymnastik och fick så småningom komma till Umeå för operation, säger hon.

Sedan lågstadiet har hockeyn funnits i Maja Bohlins liv. Det började med rinkbandy.

– Jag tycker det är roligt att träna överhuvudtaget. Det är roligare med lagsporter, säger hon.

Innan operationen var det träning tre dagar i veckan på is förutom matcherna. På somrarna tränar hon fotboll. Nu ska Maja Bohlin snart på tremånaderskoll. Sedan ska hon vila tre månader till innan hon kan börja träna lite smått.

– Det är konstigt att inte träna, svårt att hålla sig still, säger hon.

Maja Bohlin går i nian på södra skolan i Sveg. Nästa år planerar hon att gå naturbruksprogrammet i Ljusdal.

– Jag vill jobba med skogen på något sätt, säger hon.

På fritiden är det kompisar och skoteråkning som gäller.

Mer läsning

Annons