Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Carlsen säkrade segern

Genom att besegra Vassily Ivanchuk i finalen kunde Norges Magnus Carlsen säkra segern i årets upplaga av León Masters i Leon, Spanien.

Annons

Turneringen spelades i form av snabbschackmatcher med 20 minuters betänketid. I semifinalerna slog finalisterna ut Alexander Morozevich, Ryssland och Wang Yue, Kina. Ulf Andersson blev tvåa i en snabbschacksturnering i Luxemburg. Obesegrad med sex vinster och tre remier fick han 7,5p, medan segraren Romain Edouard, Frankrike nådde 8p. På tionde plats kom Michael Wiedenkeller, 7p, som numera representerar arrangörsklubben.

Snabbschacksmatchen mellan ungraren Peter Leko (2751) och världsmästaren Viswanathan Anand (2783) slutade med seger för Anand med 5-3. Anand vann två partier medan de övriga sex slutade med remi. Detta var femte året i följd som man ordnat en duellmatch mellan Leko och en annan världsstjärna i Miskolc.

I Täby är det stor schackfest med inte mindre än fem samtidiga turneringar; en GM-turnering, en IM-turnering, en WIM-turnering, Stockholms JDM samt JVM för synskadade. Bakom arrangemanget står bland annat mecenaten Petr Hlawatsch. En imponerande programbok på 72 sidor har producerats.

Veckans uppgift visar ett färskt partislut mellan Nils Grandelius och Tomi Nybäck, från mötet i Limhamn Open.

Mer läsning

Annons