Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magisk helg på skalet då allt kan hända

/
  • Höstforum, ett forum för att visa upp nya dansband för branschmänniskor och för dansare att kombinera socialisering med motion. Det är en mångårigtradition som lockar många dansanta länsbor och band från hela Sverige. Sandra och Martin från Åre och Östersund njuter av tillvaron.
  • Marielle Brandé, Hara, och Emma Holmberg, Stackris, ser fram emot vad danshelgen har att bjuda på. ”Drömdansen är att dansa till Jannez med min blivande prins, men vem det är vet jag inte än”, säger Marielle. ”Det är inte till Thorleifs i alla fall, men det får gärna vara en foxtrot”, tycker Emma.
  • Thomas Deutgen, juryordföranden i SVT:s program Dansbandskampen, tillsammans med Boel Skarin, Luleå. ”I teorin spelar Lasse Stefanz och jag dansar med en tjej i min egen ålder, som kan röra på fötterna och hålla tyst”, säger Thomas. ”Jag dansar till Streaplers med någon som dansar lika bra foxtrot som Thomas. Kanske blir drömdansen av, eftersom de kommer att spela här i Vemdalen”, säger Boel.
  • Anna Larsson, Östersund, drömmer om att träffa den rätte på dansgolvet. ”Killen ska vara så otroligt charmig att man liksom bara vill krama honom! Jag har träffat en  sån kille en gång, men han hade redan en tjej”, säger Anna och försvinner in i vimlet igen.
  • Tjejgänget Ingela Eriksson, Östersund, Katarina Andershem, Brunflo, Eva Eriksson, Östersund och Weronica Danielsson, Lit, går gärna ut på dans tillsammans. ”Min drömdans är till bandet Shake och då ska det självklart vara med någon som är jätteduktig att dansa”, säger Weronica. ”Han ska vara en djävel på att föra”, drömmer Ingela högt.
  • Johan Ericson och Åsa Edholm, Östersund. Åsa och Johan har en gemensam dansdröm och det är såklart att få dansa med varandra.

Torsdagen var startskottet för den årliga danshelgen Höstforum i Vemdalen. Som traditionen bjuder går länets dansare man ur huse och kombinerar socialisation med motion under tre intensiva dansdagar.

Annons

Kön ringlar redan lång utanför hotellet i den snöiga novemberkvällen. Parkeringen är välfylld av bilar och ölflaskor som halvt urdruckna lämnats åt sitt öde i snön. De stora, nyrenoverade lokalerna bjuder på såväl klassisk styrdans som traditionell nattklubb.

Samtidigt som snökanonerna dundrar i backarna utomhus, smäller det inomhus av entusiasm från dansbanden på scenen, som självklart smittar av sig ut på dansgolvet. Skjortor, klänningar, tumringar och halskedjor samsas om utrymmet. Det händer att händer glider längre ner på kvinnoryggarna, ju längre kvällen går.

En trummis som är, eller i alla fall verkar, glad i hatten, blir rättad av sina bandkollegor. En man i kilt sveper förbi och en annan man blir avhyst efter att ha blivit för full. En rosa sombrero passas vidare från huvud till huvud genom lokalen. Unga och gamla, erfarna och oerfarna trivs tillsammans.

”What happens in Vemdalen, stays in Vemdalen.”

 

 

Mer läsning

Annons