Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magisk afton i Huskölen

Det bjöds på en magisk lördagsafton i Huskölen med trolleri, buktaleri och kortkonster.

Annons

Vad kan locka folk från när och fjärran till den lilla byn Huskölen en lördagseftermiddag i oktober?

Lite magi kanske. Och det var vad som bjöds på i den nästan fullsatta skolan av medlemmar från Jämtlands magiska förening.

Showen som blev nästan exakt en timme genomfördes av Ivan den Magiske, Lollo med apan Cola, trollkarlen Christer och hemmasonen John Andersson som med sina kortkonster och fingerfärdighet förbryllade besökarna.

Men har man ett brinnande intresse och gått utbildningar i Las Vegas så slår man de flesta korthajar på fingrarna och besökarna får mer än ett och annat att fundera över.

Men att spela poker är inte aktuellt för Johns del förvånansvärt nog.

– Folk litar inte på mig och så tycker jag inte om att spelar kort men att manipulera med korten tycker jag bättre om, säger John Andersson som av många anses som en utav de större korttalangerna i Sverige för tillfället.

Besökarna var nöjda och belåtna men det var inte bara magiken som drog.– Poängen med att komma hit är att det är hembakat bröd som man bjuder på, och det är gjort med kärlek, säger Gabbi Persson som även passade på att köpa lotter av arrangörsföreningen Huskölen- Karlstrands byalag.

En förening som är lite speciell eftersom byarna är delad mellan Jämtland och Gävleborgslän, Huskölen ligger väster om gränsen i Härjedalens kommun och Karlstrand ligger öster om gränsen i Ljusdals kommun.