Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Madeleine: Svår period i mitt liv

Den brutna förlovningen och alla skriverier blev en hård press för prinsessan Madeleine. Men nu skrattar och ler hon igen.

– Att allting blev så uthängt var en svår period i mitt liv, säger hon i en fem sidor lång exklusiv intervju med Dagens Industri Weekend.


Den är gjord i New York och flykten dit och jobbet på World Childhood Foundation har uppenbarligen gjort prinsessan gott och hon gläds nu över att kunna gå omkring och vara anonym.


Planerna på att tillbringa en längre tid i New York hade hon redan tidigare och säger att det då föll sig naturligt att flytta dit när relationen med fästmannen Jonas Bergström var slut och medierna belägrade henne.


Framtiden kan prinsessan mycket väl tänka sig inom designbranschen, kanske helst med inredningsdesign. Men inte utan att släppa engagemanget i drottning Silvias fond för utsatta barn. Den ägnar Madeleine sin tid åt i New York och hon berättar i DI bland annat om resor hon gjort för stiftelsen inom USA och i Kina, resor som hon betalat ur sin privata kassa.


Tyvärr händer det att hon inte alltid kan motsvara alla barns förväntningar, därför att hon inte bär krona och klänning.


– I stället kommer jag där, alldeles vanlig, säger prinsessan till DI.