Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M svarar på Sossarnas debatt-artikel: Faktakorrigering om bredband

Faktakorrigering angående bredband i sossarnas debattinlägg 30 juni.

Det finns en tydlig och pågående plan från oss Blågröna för ansökningar av tillgängliga bredbandsmedel. Regionens område Näringsliv tillsammans med regionens bredbandssamordnare har täta kontakter med länets kommuner och fiberaktörer gällande utbyggnad av bredband och förbereder just nu för ansökningar av de medel som finns att söka.

Strukturfondspartnerskapet Mellersta Norrland har en pågående utlysning på 35 miljoner kronor att söka för bredband. Dessa medel ska dock delas med Västernorrland. Region Jämtland Härjedalen har statliga tillväxtmedel att avsätta för medfinansiering till dessa EU-medel. Detta möjliggör upp till 75 procents finansiering av bredbandsprojekt. Regionen har beslutat att avsätta upp till 10 miljoner för detta. Arbetet sker i nära dialog med oppositionens företrädare som är väl informerade om regionens och de Blågrönas arbete.

Robert Uitto är dessutom själv ordförande för Strukturfondspartnerskapet och borde vara väl medveten om att det inte alls finns några 70 miljoner att ansöka om.

Detta borde han ha informerat sina oppositionsrådskamrater om innan debattartikeln skickades.

Elise Ryder Wikén (M)

ordförande Regionala utvecklingsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel