Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M-politik för rika

Moderaterna gick 2006 till val på att ge dig tusen kronor mer i plånboken. Men hur blev det i verkligheten?

Klyftorna växer: Den tiondel med högst inkomst har fått nästan lika mycket som 60 procent av hela befolkningen. Den procent med de högsta inkomsterna har fått nästan lika mycket som 25 procent av befolkningen.

Ojämställdheten växer: Fördelningen av regeringens skatteförändringar och reformer visar att förändringarna framför allt gynnar män.

Fattigdomen växer: Andelen i relativt fattiga hushåll beräknas öka med 250 000 under mandatperioden. Barnfattigdomen växer med 30 procent.

Motsättningarna mellan generationer växer: Sverige är ett av få länder i världen där pension beskattas hårdare än lön. Samtidigt är ungdomsarbetslösheten bland de högsta i Europa.

Vi socialdemokrater vill ta bort pensionärsskatten. Pension är inte bidrag utan uppskjuten lön. Vi vill satsa på välfärden och fler jobb. Vi vill att Sverige ska vara världens mest jämställda land. Vi vill skapa ett rättvist land präglat av möjligheter.

Mikael Abramsson (S) Hackås, kandidat till kommun, landsting och riksdag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel