Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(M) fortsätter att ta ansvar

Valresultatet visar tydligt att väljarna föredrar alliansens arbetslinje över vänsteroppositionens bidragspolitik.

Moderaterna och Alliansen går framåt medan Socialdemokraterna backar ordentligt.

Moderaternas förnyelse har fortsatt väckt nyfikenhet bland väljarna runtom i hela landet och det är allt tydligare att vi är Sveriges enda arbetarparti.

Vi kommer under denna mandatperiod, precis som vi gjorde under den förra, fortsätta att ta ansvar för Sverige och föra en politik för att fler människor ska få jobb. Vi vill se allas potential och ta tillvara den arbetsförmåga som finns hos människor.

Alla i Sverige som vill och kan arbeta ska också få möjligheten till ett eget jobb. Vi är övertygade om att fler i arbete är helt avgörande för att Sveriges välfärd ska kunna byggas stark med en bra skola, vård och omsorg för alla.

Här i Jämtlands län är det glädjande att arbetslinjen fått förnyat förtroende. Det lägger grunden för ett förstärkt företagsklimat med bättre villkor för entreprenörer och det lokala näringslivet. Våra företag kan se fram mot minskat regelkrångel samt en halverad tjänstemoms för länets restauranger och cateringföretag när det ekonomiska utrymmet tillåter. Något som kommer att skapa fler jobb, och då i synnerhet till ungdomar. Utöver det behåller vi den halverade arbetsgivaravgiften för alla under 26 år. Detsamma gäller de populära rut - och rot avdragen, vilka möjliggör fortsatt expansion för många tjänsteföretag i länet och därmed nya arbetstillfällen.

Därtill kommer åtgärder som lärlingsprovanställningar för ungdomar under 23 år och satsningar på Komvux och folkhögskolan. Målet med reformerna är att skapa fler jobb och se till att fler ungdomar här i Jämtlands län och i hela Sverige får in en fot på arbetsmarknaden.

En bra skola är avgörande om vi ska lyckas minska ungdomsarbetslösheten, högst arbetslöshet återfinns hos de unga som inte avslutat sina gymnasiestudier. I länet har vi bra skolor, men vi kan bli mycket bättre. Vi tänker inte nöja oss förrän alla elever når kunskapsmålen så att de själva kan forma sin egen framtid och göra sina egna livsval.

Redan nästa år kommer en ny gymnasieskola på plats, där det mest centrala är att få fler elever att nå målen.

Genom höjda krav på alla program och främst för yrkesprogrammen kommer fler elever att rustas med ökade kunskaper antingen för arbetsmarknaden eller för vidare studier.

Svensk sjukvård håller redan i dag hög kvalitet med kunnig personal och hög medicinsk och teknisk standard. Men problemet är att vården inte är jämlik över hela landet, vilket vi har fått erfara i vårt landsting. Vi vill att vården ska ges i rätt tid och med hög kvalitet oberoende om du är man eller kvinna, ung eller gammal eller om du bor i stad eller landsbygd. Vi behöver bli bättre på att säkerställa att vården är rättvis och jämlik för alla. Under mandatperioden vill vi därför införa en patientlag som tydliggör vårdgivarnas skyldigheter mot sina patienter.

Detta är bara några av de kommande reformer som tillsammans skapar bättre förutsättningar för Sverige och Jämtlands län.

Nu ska vi fortsätta att ta ansvar genom att prioritera en stark arbetslinje och en politik för fler och växande företag.

Så kan vi lägga grunden för fler arbetstillfällen och en bättre gemensam välfärd i hela landet.

Saila Quicklund (M)

Riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel