Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M försöker ta poäng med välkända siffror

– Jag tycker det är bra om man lägger in hela pensionsskulden i balansräkningen, även om det är mot regelverket.

Annons

Det säger Eva Hellstrand (C) som kandiderar till landstingsfullmäktige. Hon säger även att Moderaterna nu har plockat fram välkända siffror i årsredovisningarna och försöker ta poäng.

– I årsredovisningen för 2013 finns ett diagram som visar soliditet med och utan ansvarsförbindelsen. Hur tydligt som helst, slår hon fast.

I måndags berättade LT om Moderaternas utspel som visade att landstinget hade en soliditet på minus drygt 97 procent om man lägger in pensionsskulden.

Eva Hellstrand menar att det minsta man kan begära är att man sifferredovisar bägge varianter, med och utan hela pensionsskulden i balansräkningen.

– Naturligtvis ska de olika fallen redovisas, då ser och förstår alla hur det ser ut i verkligheten, säger hon vidare.

– Men den fråga som hela tiden glöms bort i debatten är kostnaderna för landstingets sjukskrivningar, som är högst i Sverige. Där krävs ett strategiskt arbete för att vända trenden. Det är dyrt för landstinget att ha sjukskriven personal.

Hon slår fast att Region Jämtland Härjedalen behöver bli fler och friskare.

– Vi kan inte fortsätta backa in i framtiden, avslutar hon.