Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyktstolpar skjuter upp rakt ur marken

Vattnet påverkar det mesta. Hammerdals IF:s anläggning på Svartviken har stora problem. Bilbingon är riktigt i farozonen. Parkeringen har integrerats med sjön och lyktstolparna skjuter upp ur den sanka marken.

Annons

Bingon är Hammerdals Idrottsförening största och viktigaste inkomstkälla. Den finansierar det mesta av all barn- och ungdomsverksamhet. Det är därför inte så underligt att föreningens ordförande Annika Eriksson är bekymrad när hon tittar ut över vattenmassorna – därunder finns parkeringen för bilbingon.

Mitt i vattnet står också elcentralen och det fattas inte många centimet er innan den blir kort sluten.

– Redan innan vattnet täckte det mesta av parkeringen så har vi fått stänga av bit för bit eftersom planen underminerats av vattnet och det har bildats stora hål, berättar hon.

– På fotbollsplanen och marken i övrigt står ju inte vattnet synligt, men det är oerhört vattensjukt. En lyktstolpe härute sköt upp så vi fick gräva ett nytt hål för den, och då forsade vattnet fram.

Hammerdals IF har flyttat sitt kansli för att klara sig för översvämningar och de har nyligen renoverat sina byggnader. Det gamla kansliet och den stora logen används som förråd. De står nu helt ute i vattnet. Det enda ställe man kan flytta sina saker till är kansliet, som ännu ligger 20 centimeter över vatten ytan.

– I går fick vi låna en båt för att hämta vår brygga som slitit sig.