Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lydia Hemsund

Vår moster Lydia har lämnat oss.

Lydia föddes som näst yngst i en syskonskara på 13 barn i Österulfsås, Offerdal, dotter till Kristina och Jonas Olsson.

Som 5-åring miste hon sin far och hon berättade ofta om hur jobbigt och slitsamt hennes mor fick det med alla barn och jobbet på gården som hon nu ensam skulle ha ansvar för.

Men Lydia växte upp och redan som 14-åring åkte hon till sta´n och jobbade i familj. Sedan blev det jobb på hotell och under flera år jobbade hon på Stadskällaren. Så småningom åkte hon till Vålberg och till Stockholm men återvände hem till Östersund. 

Hon gifte sig med sin käre Erik och de fick ett långt och bra liv tillsammans. För tre år sedan gick Erik hastigt bort. Saknaden efter honom blev stor, de hade ju levt så länge tillsammans.

Efter hans bortgång flyttade Lydia till Krokom. Hon bodde där på Klöverängen och var så glad och nöjd med den skötseln hon fick.

Vi kommer alltid att minnas henne som en frisk fläkt som kom hem från sta´n i fina kläder, klackskor och nagellack. När vi var små och Lydia kommit hem till vår mormor var vi snabbt där för att träffa "moster Lydia ".

Nu får hon gå i sina klackskor, möta Erik och alla sina syskon igen. 

Vi kommer att sakna vår snälla roliga moster som alltid var snabb i tanken och aldrig svarslös.

Ines och Christin