Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lycksele erbjuden division 3-platsen

Lycksele har erbjudits platsen i division 3 mellersta Norrland. Inte Ytterhogdal.

– Vi har fått en förfrågan, men inte bestämt oss än, säger Henrik Berggren i Lycksele.

Anledningen till att Västerbottenslaget får chansen att ersätta Junsele är Svenska Fotbollförbundets reglemente.

– Den seriesegrare som inte går upp från Norrlandskvalet har förtur. Lycksele vann sin division 4-serie, men misslyckades i kvalspelet. Ytterhogdal blev tvåa i sin serie. Om Lycksele tackar nej till vår förfrågan, kommer Ytterhogdal att få erbjudandet, berättar Ulf Lundberg på förbundet.

Glädje förstås hos Lycksele och besvikelse hos Ytterhogdal. Men härjedalingarna kan ändå hoppas. Lycksele har nämligen inte bestämt sig om de vill acceptera erbjudandet.

– Vi har fått helgen på oss. På måndag vill förbundet ha besked, berättar Henrik Berggren.

Knäckfrågan är hur Lycksele ska ställa sig till att gå upp i en serie på så kort varsel.

– Det här kommer väldigt plötsligt. Vi är i alla fall snart i mitten av februari. Vårt lag är väldigt ungt och väldigt gammalt. Det finns inget mellanting. Det gäller att få de äldre med på tåget.

– Sedan är det också en ekonomisk fråga. Det blir ganska mycket dyrare och längre resor. Under kvällen och morgondagen måste vi gå igenom med spelare, styrelse och allt hur vi ska göra, sammanfattar Henrik Berggren.