Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lycklig Tua efter andraplatsen

Tua Dahlgren, Östersunds OK höll för trycket på den sista etappen av O-ringen i orientering och slutade tvåa i challenge-klassen.
– Jag kom hit med målsättningen att sluta bland de 20 första på någon av etapperna, klart att jag är nöjd, förklarar en lycklig Tua.

16-åriga Tua Dahlgren hade en udda uppladdning inför O-ringen i Skåne. Hon spelade Gothia Cup med Ope och spelade finalspel fram till på torsdagen innan hon reste med familjen till Kristianstad.

– Dessutom sprang jag Axa-stafetten i lördags här på plats och sedan fem tuffa etapper, berättar en lycklig Tua på målområdet i Skåne.

Fem tuffa etapper innebar två andraplaceringar och totalt alltså en andraplats i denna gigantiska orienteringsfest med drygt 18 000 deltagare. I Tuas klass deltog inte mindre än 60 löpare i olika åldrar.

Challenge är en relativt ny klass som innebär lite längre sträckor men lite lättare orientering. Att Tua nu får en sådan framskjuten placering är en överraskning, även om hon är en van orienterare.

– Min målsättning när jag åkte hit var att komma bland de 20 första på någon av etapperna. Nu kommer jag tvåa totalt och är förstås mycket nöjd. Idag känns det som om jag inte var ute i skogen, det var jättelätt och gick snabbt, förklarar hon och ler.

Klubbkompisen till Tua, Kim Nilsson fortsatte att övertyga och sprang in som totalfyra i samma klass. Dessutom var Johanna Ågran, OK Storsjön femma, också det i challenge-klassen.

Med andra ord, tre jämttjejer bland de fem bästa!

I H12 kort sprang Tor Rönnestrand in som tredje kille på den sista etappens jaktstart. Tor har övertygat hela veckan och var mycket nöjd när han sprang i mål på bronsplats.

Per-Erik Rönnestrand, Tors pappa, gjorde på fredagen sin 200:e etapp på femdagars. Ett jubileum som ingen annan yngre löpare tidigare har lyckats med.

– Jag siktar på att hålla på i 18 år till, då har jag sprungit 365 etapper, det vill säga ett helt år, berättar Per-Erik, halvt på skämt och halvt på allvar.

Känner du någon som var med i O-ringen? Här hittar du alla resultat.