Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckat med nytt koncept för Game Fair

Det visade sig vara ett lyckat drag att lägga årets Game Fair på fredag och lördag, i stället för lördag och söndag.
– Vi hade mer folk på fredagen än vad vi hade på söndagen förra året, säger mässgeneralen Magnus Myhr.

Helgens fritidsmässa i Bruksvallarna var den fjärde i ordningen. Nytt för i var att arrangörerna slopat söndagen och i stället inledde mässan på fredag eftermiddag. Vilket visade sig vara ett lyckat koncept.

– Både besökare och utställare verkar nöjda, vad jag hört. Det har varit en bra helg. Vi har inte räknat antalet besökare än men kan se på kassan att det har varit bra med folk, säger Magnus Myhr.

För om åren har söndagarna känts lite avslagna och att köra på fredagen i stället har varit ett önskemål från många utställare.

– Vi kan konstatera att det varit fler besökare på fredagen i år än vad det varit förut på söndagen, säger Magnus Myhr.

Mässans huvuddag, lördagen, inleddes lite kylslaget men när solen tittade fram steg temperaturen. Och när motorcrossföraren Daniel Bodin från Malung körde sin uppvisning i freestyle motorcross steg den lite till. På sin mc gjorde han hopp med bakåtvolter högt över den församlade publiken.

– Det var verkligen häftigt, säger Magnus Myhr om uppvisningen som säkert blev något av en höjdpunkt för många besökare.

En annan publikdragare var trickskytten Jocke Smålänning som visade upp konster med sitt hagelgevär.

– Han har varit här alla år och kommer nog tillbaka. Vi tycker väldigt mycket om honom och i år kombinerar han showen med utbildning i hagelskytte nu på söndagen, efter själva mässan. Det passar bra inför fågeljakten, säger Magnus Myhr.

Lördagen avslutades med en bankett för både utställare och besökare.

– Det var fullbokat, 320 personer, god mat och jättebra ös. Det hade nog varit tungt för många att fortsätta med mässan i dag söndag, avslutar Magnus Myhr som tror att även nästa års Game Fair kommer att ligga på fredag och lördag.